2018. április 16., hétfő

Műszaki és gazdasági ügyviteli tevékenység

Az építések megindításakor építési napló vezetését kell elkezdeni. Az építési napló a beruházó és a kivitelező közös okmánya. Az építési naplóban rögzítik a be ruházó és a kivitelező építéssel kapcsolatos észrevételeit, benne fel kell sorolni minden olyan eseményt, amely az építkezessel kapcsolatos. 

Mellékletként csatolni kell a munkaterület átadás-átvételi jegyzőkönyvet, a felmérési naplót, és minden olyan jegyzőkönyvet, amelyet nem az építési naplóban vettek fel.Az építési naplót mindig a munkahelyen kell tartani, vezetéséért az építésvezető, vagy a munkavezető a felelős. Az építési naplót tisztán, olvashatóan, világosan és egyértelműen kell vezetni.

A felmérési napló az elvégzett munkák részletes, esetleg magyarázó ábrákkal szemléltetett jegyzéke. A felmérési naplónak naprakész állapotban, hűen kell tükröznie az építkezés állását.

A munkahelyen munkavédelmi naplót is kell vezetni. Ebbe kell bejegyezni az előfordult baleseteket, a körülmények pontos és részletes leírásával; valamint csatolni kell a naplóhoz a balesetelhárítási oktatások jegyzőkönyvét. Azelkészült munkákat a műszaki átadás-átvételi eljáráson veszi át a beruházó. Erről szintén jegyzőkönyv készül, amelyet a rendeletekben meghatározott szervek, vállalatok, stb. képviselői írnak alá. A műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyvben rögzítik többek között a mennyiségi-, minőségi hibákat és kijavításuk határidejét.

A számlázásra csak a műszaki átadás-átvétel után kerülhet sor, az elvégzett munka szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése